Kinnekulle 3 augusti 2008, träning

Träningsdag
Eftersom Alfaklubben arrangerade en dubbelhelg på Kinnekulle denna gång stannade jag kvar till söndag för att kunna träna. På lördag kväll bjöd klubben dessutom på mat på en restaurang i Götene så vi blev ett ganska stort och glatt gäng som diskuterade helgens övningar där. Det var riktigt trevligt på alla sätt och restaurangpersonalen jobbade hårt för att vi skulle rymmas. De möblerade om på uteserveringen och bar ut bord och stolar i omgångar allt eftersom fler anlände.

På söndagen var det återigen regn i luften och vi fick rapporter från Göteborg att det var skyfall på ingång. När vi väl kom igång med körningen torkade det dock upp snabbt och sedan var det torrt hela dagen. Målsättningen för dagen var att förbättra mitt eget personbästa runt banan och efter ett par inledande pass började det gå snabbt. Jag fick dessutom bra draghjälp av Patrik Ragnmark som har kört mycket på Kinnekulle. Jag låg efter honom och försökte hänga på runt den kurviga baksidan. Efter några varv började jag hitta rätt och avståndet minskade undan för undan. Under denna period lyckades jag sätta min snabbaste tid för helgen, 1.03.68 vilket jag var mycket nöjd med.

Under sista passet hade jag Åke Nyberg med mig i bilen. Åke är en erfaren banåkare och håller även egna förarutbildningar. Jag fick mycket bra tips under våra varv och körde faktiskt snabbare än på lördagens kval under detta pass. Mot slutet började dock däcken ge upp vilket tillsammans med lite överkörning resulterade i ett par mindre avåkningar.